jueves, 9 de enero de 2014

Cream un vídeo

En aquesta pràctica el que hem fet ha estat utilitzar un editor de vídeo per crear-ne un. En aquest, havíem de ficar música, locucions a més d'imatges o vídeos. Quant al nostre vídeo, ha estat creat amb Imovie, l'editor de vídeos de Mac. 

El nostre vídeo fa una breu recopil·lació sobre aspectes importants d'una biblioteca escolar, amb la idea de que els nens i nenes de Primer de Primària es vagin familiaritzant amb aquesta. No només parlem de la biblioteca escolar, si no que feim referència a la "biblioteca a l'aula", ja que és un projecte en el que esteim interessades. Ens sembla una de les millors maneras d'apropar els llibres al dia a dia de l'alumnat, tenint una biblioteca a l'aula se li pot treure molt més partit, aprofitar-la bé i crear així un interés en els nens per la lectura i les biblioteques.

En aquest sentit, hem treballat més en un sentit pràctic que no teòric. No són coneixements teòrics el que pretenem que aprenguin, si no pautes de comportament i d'actitut en front a les biblioteques i llibres.

Aquí vos deix l'enllaç al servidor Youtube, on està penjat el nostre material creat amb IMovie:

http://www.youtube.com/watch?v=ufwC6D7BSiA

I, si voleu saber més sobre aquesta activitat, aquí teniu la ostra guía didáctica:


CONCLUSIÓ

Com a conclusió diré que el que havia utilitzat fins ara era el recurs Movie Maker, ja que tenia Windows, però el tenir un Mac m'ha donat la possibilitat de treballar amb IMovie. És un recurs que, encara que em va costar aprendre a utilitzar-lo, presenta moltíssimes de possibilitats, i crec que li pots treure molt de partit si tens coneixements informàtics.

El problema amb el que em vaig trobar jo, va ser a l'hora de penjar-lo en Youtube, ja que en aquest format em va tardar molt en pujar-se, però pot ser va ser una errada meva.

L'ús de vídeos a l'Educació Primària crec que és molt positiu; als nens els hi costa mantenir l'atenció molt de temps seguit i per tant és millor utilitzar estrategies per captar la seva atenció, i el vídeo és una d'elles. Mentre que la nostra veu és sempre la mateixa, el fet de que el vídeo segueixi una seqüenciació capta el seu interés i fa que la sessió sigui més dinàmica i entretinguda. 

A més, és una altra manera de presentar els mateixos continguts. No és una explicació oral tradicional, si no que està acompanyat d'imatges i de vídeos que innoven en l'explicació i la fan més visual.

No hay comentarios:

Publicar un comentario