miércoles, 11 de diciembre de 2013

Presentació multimèdia interactiva

En aquest taller el que hem fet és una presentació multimèdia interactiva, i per fer-la hem utilitzat el programa Microsoft Power Point. Aquesta és una eina de presentació compatible tant amb Windows com Mac, el que facilita el seu ús i coneixement.

Personalment, crec que és una eina que s'ha de tenir molt a mà ja que és fàcil d'utilitzar i al mateix temps presenta moltíssimes possibilitats a l'hora de crear la presentació: insertar imatges, sons, vídeos... així com texts esquematitzats amb diferents plantilles, formats etc.

Aquesta presentació en concret està basada en diferents activitats a partir del conte de Peter Pan. A més, hem elegit un personatge "protagonista" que acompanyi als alumnes al llarg de les activitats, i aquest ha estat Campanilla, ja que és un personatge atractiu i graciós.

Primerament, hi ha la explicació del conte de forma resumida, ja que si no no seria suficient una única sessió. A partir d'aquí, se'ls hi presenten diferents activitats a partir d'aquesta lectura. En aquestes reben un feed-back immediat, ja que en el moment en el que fan "click" a la resposta veuen si és correcta o incorrecta. I, en el cas de que fos incorrecta, no deixa continuar amb les activitats, amb la finalitat de que sàpiguen quina és la correcta.






Encara que a la presentació ja trobem l'enllaç, aquí vos deix una altra vegada l'enllaç a la nostra guía didàctica:


I, també una carpeta comprimida a dropbox amb totes les imatges, sons i vídeos que hem fet servir per crear la presentació multimèdia. Els sons els hem fet amb l'eina "Audacity" que vàrem descobrir a aquesta assignatura, i que si encara no sabeu en què consistiex, podeu trobar les característiques en les meves entrades anteriors. Us animo a veurer-les!!


CONCLUSIÓ

Com a conclusió d'aquest taller el que puc dir és que mai acabes de conèixer les possibilitats que ens aporta la tecnologia. Fins ara, en els tallers havia aprés moltes coses perquè eren eines que mai havia fet servir i per tant sempre he dit que se m'han obert una gran quantitat de possibilitats a l'hora de fer una bona pràctica. Però, aquesta vegada ha estat diferent. Microsoft Power Point és una eina que he estat utilitzant des del començament de l'institut, però fins ara no he acabat de conèixer el partit que se li pot treure. I estic segura que encara en té més que no hem treballat.


Crec que és molt útil que aquesta informació que se'ns ha trasmès a nosaltres en aquest taller, la sapiguem transmetre al nostre alumnat. No només qui sigui el seu professor d'informàtica, si no en qualsevol assignatura es pot cercar el moment de treballar de cara al coneixement d'aquesta eina. Pens que els hi serà de gran ajuda, ja que la utilizaran en un futur. 

Hem de tenir en compte que avui en dia la pissarra digital és present a la majoria d'aules de primària, i encara hi haurà més en el moment en el que nosaltres ja estiguem treballant com a mestre. Per aquest motiu, és important que l'alumnat conegui aquestes eines per fer un bon ús d'aquesta pissarra a l'hora de fer presentacions, activitats etc. 

Per una altra banda, de manera personal, pens que aquestes possibilitats ens faran molta falta a l'hora de fer activitats amb 25 o 30 alumnes. El fet de que la mateixa presentació multimèdia et guií al llarg de l'activitat, fa la feina del mestre molt més fàcil. En tot moment tenen aquest "feed-back" del que parlàvem abans, els hi diuen què han de fer i com. I, al mateix temps, permet l'experimentació amb aquesta eina.

No hay comentarios:

Publicar un comentario