jueves, 21 de noviembre de 2013

Materials auditius: Podcast

En aquest taller hem treballat la creació d'un àudio i com crear els àudios amb aquests materials auditius que se'ns han presentat.
El material que hem utilitzat ha estat Audacity, ja que era un programa fàcil d'utiltizar, només s'ha de descarregar de forma gratuïta i registrar-se.
Hem trobat que és una reina relativament fàcil d'utilitzar i que permet crear l'àudio d'acord amb les nostres necessitats, i amb moltes d'opcions.

L'àudio és un troç de la peli Ratatoille, ja que està relacionada amb l'activitat del taller anterior. A partir d'aquesta gravació (més extensa) es treballarà a la sessió d'aula.  Aquest ha estat el resultat:




Ha durat 38 segons. Primer hem insertat la pista d'àudio lliure, i sobre això hem gravat la nostra veu. Per a que s'entenguès sense problema hem baixat el volum del só de fons durant el relat. Després, torna a augmentar. Aquesta opció és una de les moltes que permet l'Audacity.
Això és una captura de pantalla del programa una vegada ja haviem acabat les editacions.


A continuació, us deix la guia didàctica sobre el material de manera que pogueu veu d'una manera més extensa i concreta l'activitat que durem a terme amb aquest material, així com una definició general del mateix.





CONCLUSIONS
Com a conclusió una vegada realitzat aquest taller, puc dir una vegada més que això ens servirà per tenir més recursos a l'hora de realitzar una classe.
Amb totes aquestes eines, podem augmentar la motivació de l'alumnat i sortir de la classe convencional. Hi ha moltes maneres d'ensenyar una mateixa cosa i aquest n'es un exemple.
En comptes de llegir un llibre de manera tradicional, el poden sentir. D'aquesta manera augmenten la seva capacitat d'atenció, ja que han d'estar pendents del que escoltes, no és una cosa que es pugui llegir tantes vegades com vulguin. 
A més, m'ha sorprés la quantitat d'opcions que tens a l'hora de crear un Podcast. Personalment no coneixia ni els sons lliures per descarregar, i per aquest motiu se m'han obert les portes a una gran varietat de recursos nous, així com noves idees per al dia de demà.
Tenim a l'abast moltíssimes eines per fer classes de manera dinàmica i que aprenguin el mateix, creant un aprenentatge significatiu. Els nens s'enrecordaran més d'un concepte si l'han après d'una manera divertida que no si ho subratllen a un llibre convencional de text; només es tracta de saber aprofitar-los i utilitzar-los amb cap i de la manera correcta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario